Există unele dovezi, care sugerează că anumite tipuri de alimente și băuturi pot interacționa cu medicamentele anti-epileptice. Acestea includ grapefruit și alte tipuri de citrice, alimente picante, alcool și băuturi cu un conținut mare de cofeină.
Aceste alimente și băuturi pot accelera modul în care organismul dumneavoastră metabolizează (descompune) medicamentele pentru epilepsie.
Medicamentul devine astfel mai puțin eficient și, prin urmare, ar putea crește riscul convulsiilor.
Grapefruit:
Epilepsia: Interacțiuni între alimente și medicamente. Grapefruit-ul și alte citrice (portocalele de la Sevilla, lime) pot interfera cu mai multe tipuri de medicamente prescrise.
Dacă luați medicamente pe bază de prescripție medicală, întrebați medicul dacă medicamentul dumneavoastră interacționează cu grapefruit-ul sau alte citrice.
Este posibil să eliminați produsele din grapefruit din dieta dumneavoastră. De ce?
Problemele apar deoarece substanțele chimice din fructe pot interfera cu enzimele care descompun (metabolizează) medicamentele. Ca urmare, medicamentul poate rămâne în organism prea puțin timp sau prea mult timp.
Lista medicamentelor, care pot interacționa cu grapefruit, include medicamente prescrise în mod obișnuit care:
- Combat infecția
- Reduc colesterolul
- Tratează hipertensiunea arterială
- Tratează problemele cardiace
- Tratează anxietatea
- Controlează convulsiile (anti-epileptice)
- Controlează durerea
O altă problemă potențială – unele alimente și băuturi pot conține suc de grapefruit sau extract de grapefruit.
Alimente, care scad glicemia:
Epilepsia: Interacțiuni între alimente și medicamente. Multe convulsii au loc atunci când glicemia este scăzută.
Stimulante precum ceaiul, cafeaua, ciocolata, zahărul, dulciurile, băuturile răcoritoare, excesul de sare, condimentele pot declanșa convulsii prin modificarea bruscă a metabolismului organismului.
Alcoolul:
Dacă aveți epilepsie, este posibil să fi auzit despre legătura dintre alcool și convulsii. Iată care sunt factorii de risc de care ar trebui să fiți conștient:
Efectele mahmurelii:
Când apare mahmureala, creierul este deshidratat. Acesta este un factor comun al convulsiilor cauzate de alcool. Multe persoane cu epilepsie au prima criză la mahmureală.
Privarea de somn:
Alcoolul poate interacționa, de asemenea, cu modelul de somn. Pentru multe persoane cu epilepsie, somnul slab poate fi un declanșator de convulsii.
Interacțiunea cu medicamente anti-epileptice
Alcoolul și medicamentele anti-epileptice pot interacționa, uneori, în moduri care fac mai probabil să aveți convulsii.
Convulsii cauzate de alcool:
Alcoolul vă poate face creierul să devină mai excitabil. Aceasta înseamnă că unele persoane, care nu suferă de epilepsie, pot avea, de asemenea, convulsii atunci când beau. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele, care beau mult.
Cofeina:
Epilepsia: Interacțiuni între alimente și medicamente. În prezent, cercetătorii nu știu cu siguranță dacă consumul de cofeină crește probabilitatea ca persoanele cu epilepsie să aibă convulsii. Nu au existat suficiente studii despre convulsii și cofeină, iar uneori rezultatele cercetărilor par să spună lucruri opuse.
Iată ce știm până acum:
Supradozajul cu cofeină ar putea fi o problemă: au existat câteva studii de caz în care persoanele cu epilepsie au început să bea cantități foarte mari de cofeină într-o perioadă scurtă de timp.
- În aceste cazuri destul de extreme, acele persoane au început să aibă mai multe convulsii decât în mod normal.
- Aceste crize suplimentare s-au oprit atunci când au redus consumul de cofeină.
Convulsii la retragerea cofeinei: este posibil ca retragerea cofeinei să fie un declanșator al convulsiilor pentru persoanele, care iau cofeină în mod regulat.
Epilepsia rezistentă la medicamente: persoanele cu epilepsie rezistentă la medicamente pot fi mai afectate de cofeină decât persoanele ale căror convulsii sunt controlate de medicamente.
Energizante cu cofeina: Există multe alte substanțe chimice și stimulente în aceste băuturi, care ar putea contribui, de asemenea, la riscul de a avea convulsii. Acest lucru face dificil de identificat dacă cofeina singură este un factor declanșator.
Foto: unsplash.com