Epilepsia: Alcoolul. În cantități mici, alcoolul nu provoacă convulsii. O băutură sau două, din când în când, nu cresc activitatea convulsivă.
Cantitățile mici de alcool nu modifică cantitatea de medicamente anticonvulsivante din sânge și nici nu modifică rezultatele EEG (electroencefalogramă).
- Când alcoolul este legat de convulsii, adesea starea de sevraj de alcool provoacă convulsii, nu băutura în sine. Riscul dumneavoastră de convulsii poate fi mult mai mare după ce beți trei sau mai multe băuturi alcoolice.
- Crizele de „sevraj” pot apărea la 6 până la 72 de ore mai târziu, după ce băutul a încetat.
- Consumul excesiv de alcool și retragerea alcoolului (nu mai beți alcool după ce ați băut mult) pot duce chiar la epilepsie.
Medicamentele anticonvulsivante și alcoolul:
Epilepsia: Alcoolul. Pot să beau?
Medicamentele pentru convulsii vă pot reduce toleranța la alcool, astfel încât efectele imediate ale consumului de alcool sunt mai mari. Cu alte cuvinte, oamenii se îmbată mai repede.
Intoxicația rapidă este o mare problemă, deoarece multe dintre efectele secundare ale acestor medicamente sunt similare cu efectele acute ale alcoolului însuși.
Dacă sunteți sensibil la alcool sau la medicamentele pentru convulsii, combinația va fi și mai rea.
Unele studii au arătat că abuzul cronic de alcool este legat de dezvoltarea epilepsiei la unii oameni. Această cercetare sugerează – crizele repetate de sevraj de alcool pot face creierul mai excitabil. Astfel, persoanele care au avut convulsii provocate de consumul excesiv de alcool pot începe să aibă convulsii de epilepsie neprovocate, indiferent de consumul de alcool.
Cum ar trebui să gestionez alcoolul, dacă am convulsii sau epilepsie?
Epilepsia: Alcoolul. Pot să beau?
1. Evitați consumul excesiv de alcool:
Consumul excesiv de alcool înseamnă a bea prea mult deodată sau pe perioade lungi de timp.
- De obicei, alcoolul nu declanșează convulsii în timp ce persoana bea.
- Crizele de „sevraj” pot apărea la 6 până la 72 de ore mai târziu, după ce băutul a încetat.
2. Nu abuzați de alcool:
Dacă aveți probleme cu băutura, cereți ajutor.
Crizele de sevraj declanșate de abuzul de alcool:
Crizele de sevraj sunt cele mai frecvente în rândul persoanelor, care au abuzat de alcool de ani de zile.
- Crizele de sevraj de alcool pot fi diferite de crizele de epilepsie sau pot agrava epilepsia.
- Când consumul de alcool este oprit brusc sau este redus cu cantități mari într-o perioadă scurtă de timp, poate apărea o convulsie. Acest lucru se poate întâmpla la persoanele cu sau fără epilepsie. Crizele de sevraj sunt provocate de sevrajul de alcool și nu se datorează epilepsiei în sine.
Beți cu moderatie:
Dacă aveți voie să beți, beți cu moderație. Doar câteva băuturi și bea încet!
Mulți oameni cu epilepsie prezintă un risc ridicat de convulsii după ce au consumat trei sau mai multe băuturi alcoolice.
Cercetările indică faptul că adulții cu epilepsie pot bea una sau două băuturi alcoolice pe zi fără a declanșa convulsii sau a provoca modificări ale nivelului sanguin al medicamentelor pentru convulsii.
Alcool, convulsii și siguranță:
Discutați cu medicul dumneavoastră neurolog și despre alcool.
- Consumul moderat până la sever de alcool nu este niciodată recomandat persoanelor cu epilepsie.
- Alcoolul și unele medicamente pentru convulsii au efecte secundare similare.
- Utilizarea ambelor în același timp poate duce la probleme deranjante și potențial periculoase.
- Să conduceți ar fi deosebit de periculos, deoarece atât alcoolul, cât și medicamentele pentru convulsii vă pot afecta conștientizarea, reflexele și coordonarea.
De ce consumul regulat de alcool crește toleranța la alcool
Epilepsia: Alcoolul. Pot să beau?
Dacă beți în mod regulat, receptorii din creier se adaptează treptat la efectele alcoolului. Aceasta înseamnă că aceeași cantitate de alcool are un efect mai mic, pe termen scurt, asupra modului în care vă simțiți – așa că trebuie să beți mai mult pentru a obține același sentiment.
Calculează aici unitățile de alcool și caloriile din băutură.
Alcoolul are aproximativ aceleași calorii, pe care le găsim în ciocolată.
Foto: unsplash.com